Langkau ke kandungan utama

Blog Ini Menang Sesuatu!

Dear Ahmad Sharidan Bin Mohd Alias,

On behalf of the Ministry of Federal Territories & Urban Wellbeing, we would like to congratulate you on winning the Blog4FT Special Prizes Category.

By this email, we would like to inform you officially the prizes that you have won, the sponsors’ terms and conditions and details that are required of you by the sponsors. In addition, we would like to invite you to the Grand Prize Giving Ceremony to be held on the 28th of March 2010 starting at 8.00 pm at Sime Darby Convention Centre (SDCC), Bukit Kiara.

The prizes

You have won the following:-

1. Free Celcom Blackberry 8250 Gemini phone. Sponsor’s terms and conditions apply.

Sponsor’s terms and conditions:-

(i). If you are an existing Celcom postpaid customer, your account will be tagged with an additional 12 months contract. No signup of any extra line required.

(ii). If you are not an existing Celcom postpaid customer, you need to sign up a new Celcom postpaid line with a 12 months contract. You can pick a new number or port your existing handphone number to Celcom.

(iii). You can also nominate another person to claim the prize, provided that the person will register a new Celcom line (new) or is an existing customer (where Celcom will tag on the 12 months contract).

The registration of Celcom lines to winners and those nominated by the winners will be carried out at the Grand Prize Event at SDCC. Those not able to attend will be informed of the venue and period for collection later, pending Winners’ notifications and confirmation to us by Celcom.

Winners also have the option NOT to take up the prize.

Meanwhile, for the purpose of quantifying how many would claim the phone, we would require the following from you:

1. Whether you would like to take up the Celcom Blackberry 8250 Gemini phone. Yes/No.

Handphone number (pls state if the handphone number is different from the one submitted in your Blog4FT registration): Full Name and IC of the person claiming the prize (winner or nominee)

2. Celcom broadband stick with 1 month free usage.

The winner will have to register at the Grand Prize Event at SDCC and will be given a free broadband stick and a FREE 1-month subscription (you are not obliged to register for any more than 1-month subscription). Thereafter you will keep the broadband stick and have the option to continue subscribing to Celcom broadband.

Thank you.


====

Terima kasih kepada Kementerian Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar.

Ini post blog aku yang dianugerahkan dengan Anugerah Khas Juri sempena pertandingan Blog4FT:


Tapi ada sedikit masalah. Aku pernah guna line Celcom dan kena sekat kerana tidak bayar bil (cerita dulu). Mahal juga untuk bayar. Mana aku mahu cari duit untuk bayar? Berbaloi atau tidak hanya kerana sebuah telefon Blackberry dan modem broadband?

Itulah, dulu sesedap rasa tanpa berfikir. Sekarang, ada perkara baik berlaku, benda lama jadi penghalang. Naya!

Ada cadangan?

Ulasan

 1. Tahniah!!!

  Tapi susah jugak nak buay keputusan ye En. Frossonice...

  Tapi setahu saya memang celcom broadband agak mahal caj bayarannya...

  hm....

  Ada sesiapa yang boleh beri cadangan?

  BalasPadam
 2. Congrate! Saya pengguna celcom, meh sy amikkan hadiah utk awak. Heheheh

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Malam Di Taman Tasik Titiwangsa

Sudah lama aku tidak membuat fotografi malam. Biasanya aku akan guna Canon EOS 400D aku kerana lebih baik kualitinya dan lebih hebat hasilnya. Memandangkan kamera tersebut sudah sedikit rosak dan juga pada malam semalam hanya kamera digital Sony CyberShot DCR-W350 saja yang berada di tangan, tiada pilihan selain cuba menggunakan kamera tersebut dan melihat hasilnya nanti.

Seperti yang dijangka, hasilnya kurang memuaskan. Begitu banyak noise yang terkandung dalam setiap gambar yang dirakam. Aku tidak menggunakan flash kerana mahu merakam suasna sebenar sekitar Taman Tasik Titiwangsa malam semalam.

Tanpa tripod, ianya lebih menyukarkan keadaan. Aku terpaksa menggunakan apa saja yang ada di sekeliling sebagai 'tripod sementara'.
 Satu perkara yang aku sedari, di sekitar Taman Tasik Titiwangsa, begitu ramai orang duduk berehat di sepanjang tasik. Cuma keadaan agak gelap kerana lampu yang ada tidak berfungsi. Suasana sedikit dicerahi dengan lampu jalan tidak jauh dari taman. Cahaya da…

Kereta Ku Lari Gagah Berani!

Aku memandu sebuah Perodua Kancil ke pejabat setiap hari bekerja. Perjalanan sejauh lebih 25km dari Bandar Sunway ke Putrajaya aku lalui seorang diri. Jadi pada fikiran aku, Kancil adalah kenderaan yang sesuai untuk jarak perjalanan dan jumlah isi pengguna di dalam kereta tersebut. Maksud aku, tidak perlu memandu sebuah MPV besar untuk ke pejabat jika setiap masa ianya hanya akan diisi dengan orang manusia.
Aku dan Zura sejak awal kenal sering berkata bahawa akan tiba masa kami memerlukan sebuah kenderaan baru. Zura mahukan sebuah MPV kerana mudah untuk membawa barang dan mungkin, membawa saudara mara ke sana sini. Praktikal dan berfikir secara logikal. Aku lebih sukakan sebuah kereta saiz sederhana kerana memikirkan 90% daripada masa penggunaan kereta itu nanti, aku atau Zura akan bersendirian memandunya.
Lagi pun, biras aku sudah membeli sebuah Proton Exora walaupun anak masih seorang. Nampak selesa dan bila balik berhari raya tempohari, Exora itu sangat membantu membawa kami ke sana …

Apple Mac - Cerita Aku 1

Aku pakai komputer jenama Apple di rumah dan di pejabat. Laptop MacBook Pro aku beli menggantikan laptop Acer Aspire (sudah dijual) dengan tujuan sebenar untuk kerja sampingan sebagai video editor dengan sebuah studio perkahwinan (DinaWedding). Aku sudah menggunakan Apple iMac di pejabat sejak penghujung 2006 lagi. Secara umumnya, banyak kerja aku melibatkan senireka grafik menyebabkan komputer Apple menjadi pilihan paling sesuai.

Aku pernah dan sering ditanya serta aku yakin di luar sana ramai juga yang ingin mengetahui kebaikan dan keburukan menggunakan komputer jenama Apple. Jadi aku fikir lebih baik aku kongsi pengalaman aku.

Komputer jenama Apple secara umumnya adalah komputer peribadi/workstation/server yang dibina dan dijual sendiri oleh syarikat Apple Inc. dan menggunakan sistem operasi (Operating System) jenama Mac OS. Suatu ketika dulu ada syarikat pengeluar komputer yang mengeluarkan komputer dengan menggunakan sistem operasi Mac OS namun begitu semenjak Steve Jobs (CEO dan p…