Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2004

Entah

http://www.i-putra.com.my/sites/Site.cfm?id=34



Link diatas adalah link ke laman web kalau korang nak tengok bangunan JPN baru dan macamana nak kesana. Kalau susah sangat, tanya je orang Putrajaya macamana nak ke Palace Of Justice. JPN dekat situ je.



Err... Dah blur..

Jadi Orang Putrajaya!

Baru selesai pindah pejabat ke Putrajaya. Penat amat sangat sebab banyak barang nak kena angkat walaupun ada tukang angkat barang. Ye la, barang keselamatan (kad kosong belum bercetak) takkan nak bagi orang biasa angkat. Bahaya! Production MyKad masih belum bermula kembali. Ada masalah dengan suasana kerja. Pejabat memang canggih tapi aircond tak sesuai dengan mesin. Agak panas dan boleh menyebabkan mesin overheating. Jadi tak nak ambil risiko mesin rosak. Itu pun tadi sebuah mesih dah rosak. Kalau murah takpe. Ini berjuta-juta RM kosnya. Bos besar macam tak faham keadaan ni mendesak kami jalan juga. Katanya orang dah tunggu. Memang la tunggu. Nak buat macamana. Daripada langsung tak boleh buat nanti, baik tunggu sampai betul-betul okay. Jadi orang ramai kena bersabar. Macam pindah rumah, tiada apa yang boleh sempurna dihari pertama. Semua jadi panas termasuk orangnya. Itu ini tak kena. Aku malas sangat nak fikir sebab itu kerja bos. Tapi bos hilang. Pelik juga bos ni. Dulu masa tenga…

Sakit..

Berhari-hari aku dilanda sakit perut yang amat sangat. Mula-mula pergi klinik, dia bagi ubat angin yang pelik. Aku makan tapi tak berhasil. Lusanya aku pergi klinik kerajaan di Plaza Pantai, dia bagi ubat angin juga dan masih tak berkesan. Semalam aku pergi ke Pusat Perubatan Universiti Malaya dan dia bagi ubat angin dan gastrik. Aku tak ada gastrik kata doktor sebab hati okay. Appendiks pun okay sebab aku tak demam. Jadi cuma angin berlebihan dalam perut. Tapi dia bagi juga Histac 150mg iaitu antara ubat gastrik yang power. Maxolon pun dapat. Entah apa kena la perut ni. Sekarang baru okay sikit. Tapi kadang-kadang pedih juga. Makan okay. Cuma sekarang aku dah kurang makan pedas (macam la aku selalu makan pedas). So, dua hari cuti. Esok baru pergi kerja. Aku rimas tak kerja. Duduk rumah tak selesa. Dulu kalau ada motor, boleh jalan sana sini tanpa fikir nak parking di mana. Sekarang berkereta, nak fikir parking yang pening tu.



Mulai 10 Disember ni pejabat aku sibuk berpindah ke Putraja…