Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2005

NinD

NinD sahabat lama, orang Singapura. Aku dah kenal lama. Lebih dari 4 tahun mungkin. Pernah jumpa sekali saja sepanjang waktu tersebut tapi kenangannya hingga ke hari ini. Mana boleh lupa makan nasi campur tepi sungai (longkang besar?) dengan si NinD yang tak pernah makan tempoyak sebelum tu. Bila balik Singapura dia cuba buat, tapi tak menjadi. Heh!

Sebenarnya aku kenal melalui internet. Kemudian jadi baik. Semasa dia sakit dan terlantar di Hospital, aku temankan dia melalui chatroom. Ye lah kan? Pelik juga dalam hospital boleh chatting. Itu Singapura, sini kuno sikit. Selepas dari itu hubungan kami tenggelam timbul. Kejap ada kejap takde, tapi sentiasa ingat antara satu sama lain. Agaknya dia sibuk.

Dia banyak juga tolong aku. Tak payah la cakap apa dia. Tapi aku masih terhutang budi lagi. Entah sampai bila, tak tau la. Tapi bukan senang nak jumpa kawan yang sentiasa menghargai kawan. Dia sakit atau susah, senang atau gembira sekalipun, kawan dia tak lupa.

Semoga tenang dan damai selalu…

Strong In The Force, Liverpool Is...

Okay, Liverpool menang Champion League untuk kali kelima.

Ramai orang komen, positif, negatif dan blur di tengah-tengah. Tapi menang tetap menang kan? Arsene Wenger patut sedar, Arsenal tak pernah pergi lebih dari suku akhir. Manchester United pun kena ingat Liverpool dah menang 5 kali dan dua kali daripadanya back-to-back! Manchester menang 2 kali selang 30 tahun. Chelsea? Duit banyak, cuba tahun depan ye. Kalau rasa terdesak sangat, beli je piala tu. Pasukan Liverpool yang rata-ratanya pemain biasa (bukan superstar) boleh menang sebab mereka berusaha untuk menang. Bukan sebab nasib. Kalau nasib, takkan 3 gol penyamaan nasib.

Err, Liverpool menang ye! CL - 5, Premier - 18. Beat that MU, Arsenal, Chelsea!

p/s : to be as annoying as I can be. Heh!

====

Star Wars : Revenge Of The Sith

Aku dah menontonnya dua kali. Sekali aku tonton dalam kelas Premier dia GSC Berjaya Times Square. Kesimpulan? Dari seorang peminat Star Wars ianya memuaskan. Aku dah tahu sebelum The Phantom Manace apa akan jadi…

Liverpool!

You'll Never Walk Alone

When you walk through a storm,
Hold your head up high,
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm,
There's a golden sky,
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone…

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone…
You'll never walk alone.

Liverpool F.C. Anthem.
Tribute to Liverpool F.C. Winner of the 50th Champion League Final!

p/s : a fan since 1982

!

Kereta aku yang rosak entah berapa lama sudah okay. Rosaknya sikit tapi kesannya begitu menduga iman. Hantar kedai kereta, mereka nak RM500++. Katanya gasket head blok mungkin rosak. Itu ini.

Hari sabtu aku minta tolong dari member yang mahir dengan kereta. Dia settle dalam masa 30 minit dan kosnya, free. Apa masalahnya? Paip yang menyambung kotak angin brek dengan air intake dah pecah. Potong, sambung balik semula. Sihat balik kereta.

====

Star Wars esok mula. Takpelah. Walaupun aku minat Star Wars (members lagi!), sabar je la. Bagi la orang yang gila, kemaruk atau buat-buat pandai tengok dulu.

Dalam Vakum

Tengok Paintball di PJ
Cari scented candle
Beli 3 buah back issue National Geographics untuk RM10
(diselubungi dengan satu pertanyaan oleh tuan kedai: "Kumpul buku ni ke?")
Beli coklat Cadbury Black Forest
Tengok Handset
Tengok Kamera Digital
Makan McD
Baca The Star
Berteduh dari hujan yang tiga kali lebat, tiga kali reda
Turun naik LRT
Swipe TnGo
Keluarkan duit dari Maybank Kawanku
Surfing internet
Makan

17 Years of Friendship.

Selamat Hari Lahir Renny Suzanna, my dear friend.

Sahabat lama yang lebih 15 tahun ku kenali. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

Semoga menemui segala kebahagiaan dalam hidup dan semoga menemui apa yang dicari dalam hidup ini.

Semoga segalanya sentiasa dalam ketenangan, sahabat.

Memenggal Perokok Dengan Lightsaber

Sepatutnya aku balik kampung. Nak beli tiket bas, dah habis. Jadi nak drive. Entah apa malang, kereta ditimpa problem. Enjin bergegar. Agaknya mounting enjin dah rosak. Bukan tak boleh drive. Tapi tak best nak drive dengan enjin bergegar 200km. Risiko. Jadi tersadailah aku di Kuala Lumpur dihujung minggu tanpa arah tujuan.

Petang Ahad aku merayau ke Pesta Buku Antarabangsa KL yang dah lama aku nak pergi. Kalau aku pergi hari biasa takde la aku lemas dengan orang yang ramai. Tapi ini masalah kalau tunggu last minute. Ramai orang. Ramai budak-budak. Aku beli 2 buah buku dengan 10% diskaun. Okay la tu. Banyak buku yang menarik. Kalau ada duit banyak, aku rasa borong sampai boleh jadi library.

Cuma, ralatnya bila aku datang masuk ke PWTC dan keluar. Perokok. Sudah jelas ditampal pada dinding tak sampai 2 meter, DILARANG MEROKOK! Tapi ada la makhluk yang agaknya tak sekolah sanggup juga merokok. Kalau orang tu betul tak sekolah, takpe. Ini AHLI UMNO merokok didalam bangunan milik UMNO yang j…