Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2005

Savvy is being Savvy...

Kenapa bila nak dapatkan maklumat awam dari data-data orang awam milik kerajaan dari internet, kita sentiasa diarahkan untuk mendaftarkan diri kita dahulu? Untuk apa? Untuk membuktikan bahawa kita ini adalah orang sebenarnya? Bukankah bodoh sebab nama dan segala biodata diri boleh diperolehi dengan mudah oleh sesiapa saja. Mungkin yang kita nak tahu adalah maklumat saman dan lain-lain tetapi kenapa perlu daftar? Untuk apa rekod itu semua? Pelik. Kalau kata nak bagi syarikat jualan langsung, tak munasabah.

====

Try MyEG kalau nak check pelbagai maklumat; saman, kejara, jpj, polis, bankrap.. Menarik. (http://www.myeg.com.my)

====

Pernah tak atas jalan raya, tepi jalan, dari dalam bangunan melihat ke jalan atau dimana saja korang berada, bila nampak MyVi, kadang-kadang korang tak perasan itu MyVi. Tapi bila nampak Savvy, korang nampak jelas.

"Tengok tu Savvy. Buruk betul."

Apa sebab ye?

1. Designer Proton memang bijak sebab dia design Savvy lain dari yang lain sampai orang boleh nampa…

Cabut Gigi Tak Sesakit Kena Cabut Nyawa

Semalam cabut gigi yang dah pecah. Sakit la sebab doktor tak bius cukup-cukup. First bius, dia lepak kejap tunggu bius efek. Lepas tu suruh aku tahan sikit (memang akan sakit juga). Dia ambil playar cabut gigi terus pulas-pulas nak cabut gigi aku. Aku ni tahan sakit ya amat sampai meleleh air mata. Doktor siap suruh tahan. Kemudian baru dia tersedar yang dia tak bagi cukup ubat bius.

"Tak cukup bius ni. Tolong ambilkan yang panjang tu (merujuk kepada picagari dengan jarum yang panjang gila)"

Baru la lepas dia bius kali kedua, sakit kurang. Itu pun sakit juga lagi. Hilang satu gigi aku. Itu la pasal tak jaga gigi. Entah la. Jaga juga tapi kalau dah nak rosak, aku bukan tahu. Minggu depan ada appointment lagi. Dia nak tengok agaknya.

Lain kali suruh doktor bius cukup-cukup. Aku teringat cerita Mr. Bean jumpa doktor gigi dan bila dia kena bius, bibir dia jadi numb (kebas). Itu yang aku rasa masa first time kena bius. Aku sengih sorang-sorang sebab aku pun sama usik-usik bibir aku …

Lover Test?

The Surprising Lover
59% partner focus, 38% aggressiveness, 55% adventurousness
Based on the results of this test, it is highly likely that:

You prefer your romance and love to wild and daring rather than typical or boring, you would rather be pursued than do the pursuing and, when it comes to physical love, your satisfaction comes more from providing a wonderful time to your partner than simply seeking your own.

This places you in the Lover Style of: The Surprising Lover.

The Surprising Lover is a wonderful Lover Style, and, like the name implies, is often filled with hidden delights and talents that might not be apparent from a surface knowledge of the person. The Surprising Lover is rather like a geode--sometimes rough on the exterior, but filled with beauty and wonder. The Surprising Lover is thus a gem to find, though it can sometimes be difficult to do so because they often tend to be humble and unwilling to reveal their inner greatness unless they're in a rewarding relation…