Langkau ke kandungan utama

Another Million Miles From Home

Di sebabkan aku tak puas hati lagi dengan yang sebelum ni, jadi aku tambah lagi. Biar sampai aku puas hati. Korang? Lantak korang la... :P

You Are Coke

A true original and classic, you represent the best of everything you can offer.
Just the right amount of sweet, just the right amount of energy... you're the life of the party.

Your best soda match: Mountain Dew

Stay away from:Dr Pepper


====

Huaarghhhh... Hahahahaha. This is funny!

In a Past Life...

You Were: A Redhead Cannibal.

Where You Lived: West Africa.

How You Died: The Plague.


====

Maybe.


Your Values Profile

Loyalty:

You value loyalty a fair amount.
You're loyal to your friends... to a point.
But if they cross you, you will reconsider your loyalties.
Staying true to others is important to you, but you also stay true to yourself.

Honesty:

You don't really value honesty.
You do value getting your way, no matter what.
And if a little lying is required to do that, no problem.
A few white lies never hurt anyone (at least, that's what you tell yourself!)

Generosity:

You value generosity a fair amount.
You are all about giving, as long as there's some give and take.
Supportive and kind, you don't mind helping out a friend in need.
But you know when you've given too much. You have no problem saying "no"!

Humility:

You value humility highly.
You have the self-confidence to be happy with who you are.
And you don't need to seek praise to make yourself feel better.
You're very modest, and you're keep the drama factor low.

Tolerance:

You value tolerance a fair amount.
You are open to new cultures, beliefs, and ideas.
You have very few prejudices that you're aware of.
And while you are tolerant, you do stand true to what you believe.


====

Mungkin dalam hati aku cuba nak kontrol sikit result ni.

You Are 38% Feminine, 62% Masculine

You are in touch with your masculine side.
You are not overly sensitive and not easily moved.
Occasionally, though, something will get through and touch your heart!


====

Pirate Ahoy!

Your Pirate Name Is...

Black Redbeard


====

Aha... Atleast this is absolutely true. HAHAHAHAHAHA <- gelak jahat.

You Are Destined to Rule the World

You have the makings of a very evil dictator...
Which is both kind of cool and kind of scary!
Will you rule the world? Maybe. Maybe not.
But at least you know that you could.


====

Hehe.. Cukup la tu. Letih dah nak cari.

Ulasan

  1. Aik? Saya pun ada buh blogthing ni kat blog saya. Saja je suka-suka. Menarik juga kan?

    Tergelak saya bila tgk awak ni Red Head Cannibal in your past life. Merepek btul laa..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Malam Di Taman Tasik Titiwangsa

Sudah lama aku tidak membuat fotografi malam. Biasanya aku akan guna Canon EOS 400D aku kerana lebih baik kualitinya dan lebih hebat hasilnya. Memandangkan kamera tersebut sudah sedikit rosak dan juga pada malam semalam hanya kamera digital Sony CyberShot DCR-W350 saja yang berada di tangan, tiada pilihan selain cuba menggunakan kamera tersebut dan melihat hasilnya nanti.

Seperti yang dijangka, hasilnya kurang memuaskan. Begitu banyak noise yang terkandung dalam setiap gambar yang dirakam. Aku tidak menggunakan flash kerana mahu merakam suasna sebenar sekitar Taman Tasik Titiwangsa malam semalam.

Tanpa tripod, ianya lebih menyukarkan keadaan. Aku terpaksa menggunakan apa saja yang ada di sekeliling sebagai 'tripod sementara'.
 Satu perkara yang aku sedari, di sekitar Taman Tasik Titiwangsa, begitu ramai orang duduk berehat di sepanjang tasik. Cuma keadaan agak gelap kerana lampu yang ada tidak berfungsi. Suasana sedikit dicerahi dengan lampu jalan tidak jauh dari taman. Cahaya da…

Kereta Ku Lari Gagah Berani!

Aku memandu sebuah Perodua Kancil ke pejabat setiap hari bekerja. Perjalanan sejauh lebih 25km dari Bandar Sunway ke Putrajaya aku lalui seorang diri. Jadi pada fikiran aku, Kancil adalah kenderaan yang sesuai untuk jarak perjalanan dan jumlah isi pengguna di dalam kereta tersebut. Maksud aku, tidak perlu memandu sebuah MPV besar untuk ke pejabat jika setiap masa ianya hanya akan diisi dengan orang manusia.
Aku dan Zura sejak awal kenal sering berkata bahawa akan tiba masa kami memerlukan sebuah kenderaan baru. Zura mahukan sebuah MPV kerana mudah untuk membawa barang dan mungkin, membawa saudara mara ke sana sini. Praktikal dan berfikir secara logikal. Aku lebih sukakan sebuah kereta saiz sederhana kerana memikirkan 90% daripada masa penggunaan kereta itu nanti, aku atau Zura akan bersendirian memandunya.
Lagi pun, biras aku sudah membeli sebuah Proton Exora walaupun anak masih seorang. Nampak selesa dan bila balik berhari raya tempohari, Exora itu sangat membantu membawa kami ke sana …

Apple Mac - Cerita Aku 1

Aku pakai komputer jenama Apple di rumah dan di pejabat. Laptop MacBook Pro aku beli menggantikan laptop Acer Aspire (sudah dijual) dengan tujuan sebenar untuk kerja sampingan sebagai video editor dengan sebuah studio perkahwinan (DinaWedding). Aku sudah menggunakan Apple iMac di pejabat sejak penghujung 2006 lagi. Secara umumnya, banyak kerja aku melibatkan senireka grafik menyebabkan komputer Apple menjadi pilihan paling sesuai.

Aku pernah dan sering ditanya serta aku yakin di luar sana ramai juga yang ingin mengetahui kebaikan dan keburukan menggunakan komputer jenama Apple. Jadi aku fikir lebih baik aku kongsi pengalaman aku.

Komputer jenama Apple secara umumnya adalah komputer peribadi/workstation/server yang dibina dan dijual sendiri oleh syarikat Apple Inc. dan menggunakan sistem operasi (Operating System) jenama Mac OS. Suatu ketika dulu ada syarikat pengeluar komputer yang mengeluarkan komputer dengan menggunakan sistem operasi Mac OS namun begitu semenjak Steve Jobs (CEO dan p…