Langkau ke kandungan utama

Usaha1.com

Ini Adalah Iklan. Sila Skip Membaca Jika Kamu Tidak Berminat.

Beberapa hari lepas aku menyertai suatu program bisnes di internet. Sebenarnya aku sertai beberapa program tetapi program ini paling murah. Sudah sampai masa untuk aku cari duit lebih dari internet.

Kalau kamu sedari, di bahagian atas dan sisi kanan blog ini aku letakkan banner/bunting iklan menyertai suatu program di internet yang diberi nama Usaha1.com. Ianya sama dengan mana-mana program MLM yang ada kecuali beberapa 'penambahbaikan'.


Ianya bermula dengan modal yang kecil, cuma RM20 dan itu pun untuk sekali bayar saja. Kerja aku hanya memperkenalkan laman web dan ajak orang menyertainya dengan bayaran RM20. Orang itu akan buat kerja yang sama. Ada fasa seterusnya tetapi kamu bacalah sendiri di laman web yang dibekalkan atau klik saja banner yang aku sediakan. Aku bukan paksa. Kamu tidak berminat, tutup saja laman web tersebut dan teruskan geledah internet di tempat lain.

Sebab modalnya amat kecil (bagi aku), jadi aku rasa kalau setakat dua kali makan McDonald's, tidak mengapalah aku korbankan sikit duit. Kurang-kurang tidak bertambah lemak dalam badan aku. Aku baru dapat seorang rakan niaga setelah beberapa hari aku letak iklan di sini. Kira okaylah sebab aku tidak betul-betul pasarkan. Aku tolong dia sikit dengan memberi cadangan bagaimana dia boleh buat promosi dan ianya boleh dibuat secara percuma di banyak laman web dan laman sosial.

Aku hormati kamu sebagai pembaca di sini. Ada antara kamu yang merupakan pembaca setia. Fahamilah tujuan aku. Sebab itu awal-awal lagi aku letak pemberitahuan. :-)

Oh, Usaha1.com ada beri contoh cara untuk promosi melalui emel/web. Baca bawah. Cheesy bukan? Hehehe.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Usaha1.com dibangunkan bagi menggabungkan semua usahawan internet seluruh Malaysia. Cuma 1 modal, 1 usaha, 1 laman web, mereka bergabung tenaga memajukan industri pemasaran internet dan status kehidupan masing-masing.
Kami sediakan 2 Pakej utama yang menawarkan komisen hebat untuk insentif kumpulan sehingga 6 level. Hanya kenalkan LAMAN WEB kepada kenalan.


Dengan 1 usaha kecil, anda mempromosikan produk jualan kami melalui laman web Usaha1.com, anda diberikan imbuhan berasaskan jualan anda.
Keuntungan jualan dikongsi bersama. Sebahagian kecil keuntungan anda (Fasa-A), akan digunakan untuk membangunkan perniagaan anda di Fasa-B.
Begitu juga sedikit keuntungan dari Fasa-B akan dikembangkan untuk membangunkan Fasa-C.


Anda berpeluang menyertai Plan B dan Plan C (MLM) TANPA MODAL lagi...


Untuk maklumat lanjut;
http://www.Usaha1.com/frossonice
http://www.Usaha1.com/frossonice
http://www.Usaha1.com/frossonice


Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.


Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk Usaha1.com kami, sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.


Terima kasih
---
AHMAD SHARIDAN BIN MOHD ALIAS
Layari http://www.Usaha1.com/frossonice


Kalau sudi, join sama. Kalau tidak berminat, tidak mengapa.Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

MRSM Balik Pulau (Koleksi Foto) - Part 1

Malas pula hendak bercerita mengenai Homeroom. Baik aku tunjukkan koleksi gambar yang diambil pada tahun 2003 semasa reunion MRSM Balik Pulau ketika itu. Ada lagi gambar yang akan diupload kemudian nanti. Banyak. Aku fikir ada baik aku kembali kesana suatu hari nanti untuk aku ambil gambar yang lebih baik. Ini pun guna kamera digital Kodak 3.2 megapixel.Model di atas adalah Meor. Ini sebenarnya pada zaman aku dulu merupakan kaunter untuk segala pembayaran yang berkaitan dengan yuran pembelajaran maktab. Kalau tak salah aku ianya adalah sebanyak RM30 setiap bulan. Disini juga kami akan terima wang saku daripada MARA berjumlah RM25 bagi sesiapa yang layak. Segala keputusan, slip periksa dan apa saja urusan dengan pejabat, semuanya disini. Kaunter segera tepi tingkap.Ini sebenarnya pentas dalam dewan besar maktab. Aku masih ingat semasa menjadi 'sound engineer' untuk drama arahan Amron Roni. si Amron ni pernah jadi produser untuk rancangan sembang-sembang Chef Wan di TV9 tidak la…

Kereta Ku Lari Gagah Berani!

Aku memandu sebuah Perodua Kancil ke pejabat setiap hari bekerja. Perjalanan sejauh lebih 25km dari Bandar Sunway ke Putrajaya aku lalui seorang diri. Jadi pada fikiran aku, Kancil adalah kenderaan yang sesuai untuk jarak perjalanan dan jumlah isi pengguna di dalam kereta tersebut. Maksud aku, tidak perlu memandu sebuah MPV besar untuk ke pejabat jika setiap masa ianya hanya akan diisi dengan orang manusia.
Aku dan Zura sejak awal kenal sering berkata bahawa akan tiba masa kami memerlukan sebuah kenderaan baru. Zura mahukan sebuah MPV kerana mudah untuk membawa barang dan mungkin, membawa saudara mara ke sana sini. Praktikal dan berfikir secara logikal. Aku lebih sukakan sebuah kereta saiz sederhana kerana memikirkan 90% daripada masa penggunaan kereta itu nanti, aku atau Zura akan bersendirian memandunya.
Lagi pun, biras aku sudah membeli sebuah Proton Exora walaupun anak masih seorang. Nampak selesa dan bila balik berhari raya tempohari, Exora itu sangat membantu membawa kami ke sana …

Apple Mac - Cerita Aku 1

Aku pakai komputer jenama Apple di rumah dan di pejabat. Laptop MacBook Pro aku beli menggantikan laptop Acer Aspire (sudah dijual) dengan tujuan sebenar untuk kerja sampingan sebagai video editor dengan sebuah studio perkahwinan (DinaWedding). Aku sudah menggunakan Apple iMac di pejabat sejak penghujung 2006 lagi. Secara umumnya, banyak kerja aku melibatkan senireka grafik menyebabkan komputer Apple menjadi pilihan paling sesuai.

Aku pernah dan sering ditanya serta aku yakin di luar sana ramai juga yang ingin mengetahui kebaikan dan keburukan menggunakan komputer jenama Apple. Jadi aku fikir lebih baik aku kongsi pengalaman aku.

Komputer jenama Apple secara umumnya adalah komputer peribadi/workstation/server yang dibina dan dijual sendiri oleh syarikat Apple Inc. dan menggunakan sistem operasi (Operating System) jenama Mac OS. Suatu ketika dulu ada syarikat pengeluar komputer yang mengeluarkan komputer dengan menggunakan sistem operasi Mac OS namun begitu semenjak Steve Jobs (CEO dan p…